SYGE BØRN
Når et barn bliver afleveret her, forventer vi at det kan deltage i vores hverdag og aktiviteter uden de store kriser.
Vi følger i øvrigt de samme regler som man gør i andre offentlige og private pasningstilbud.
Hvis barnet kan indgå i dagens rytme, legen, måltiderne, aktiviteterne og har en nogenlunde harmonisk adfærd, er det velkomment.
Bliver barnet syg mens det opholder sig hos os, ringer vi det hjem, vi kigger altid på barnets "almene tilstand" - tager ikke temperatur, men mærker på dets krop og vurderer ud fra dets trivselsbillede om barnet er syg eller bare ikke magter at være her.
Når vi ringer et barn hjem, har vi allerede gjort os vægtige overvejelser, snakket sammen og vurderet, at det er en for stor belastning for det enkelte barn, måske også for den øvrige børnegruppe og for os som personale, at lade barnet blive.
Efter sygdom følger en restitutionsperiode! Dvs. at barnet ikke mere har sygdommen i udbrud, men stadig er svækket, træt og let bliver overstimuleret, lad derfor barnet blive hjemme i al fald et døgn efter det har haft feber, opkast eller lignende.
Ved f.eks. diarre skal barnet have haft normal afføring før det kan afleveres igen.
Vi tager ikke imod børn som nyligt har modtaget smertestillende / febernedsættende medicin.
Snak meget gerne med os om jeres og barnets udfordringer.
Lotte har en baggrund som Holistisk behandler / Atma naturopat / Helsepædagog og står gerne til rådighed med anbefaling til behandling, råd om naturlig behandling og vejledning, så I kan blive støttet til sundhedsopbygende helsepleje for jeres barn.
Vi foretrækker at arbejde sammen med familier som selv er sporet ind på en holistisk tankegang <3
SYGE VOKSNE
Når man melder sit barn ind i en privat pasningsordning, skal man selv sørge for pasning når personalet bliver syge - I bør derfor have et netvært at trække på, når vi bliver ramt af sygdom.
Vi har dog kun haft ganske få lukkedag pga. personalets sygdom, og forsøger at tilkalde vores faste vikarer, når der er behov.
SYGDOMLÆRE OG ULD
Lotte fik undervisning i faget sygdomslære af en antroposofisk læge, mens hun tog sin helsepædagogiske uddannelse, som forklarede betydningen af en varm krop.
Et citat derfra:
”"Hvis et lille barn ikke har tøj som holder det varmt, så vil varmen/energien/ildkræfterne blive taget fra de indre organer.
Når ildkræfterne tappes fra organerne, er de ikke til stede for den udviklingsproces de er beregnet til, og organerne /sjælskræfterne udvikles derfor ikke optimalt.
Dette medfører tab af energi til vigtige livs processer på det aktuelle udviklingsniveau.”
Uld er ideelt til at holde små kroppe varme. -
Man får i tilgift mere rolige børn af at give dem uldtøj på. - Ro og nærvær stimuleres af fysisk og psykisk velvære.
Livet er dejligt når man er varm helt ned i tæerne!
5 GRUNDE TIL AT BRUGE ULD – både vinter og sommer
1) Uld varmer betydeligt bedre end kunststoffer og bomuld
Uld er sammensat at små naturlige krøllede fibre.
Krøllerne skaber små luftlommer og skaber dermed et ekstra luftlag rundt om kroppen. Luften isolerer og sikrer, at barnet automatisk holder på sin naturlige kropstemperatur.
2) Uld regulerer barnets kropstemperatur automatisk
Uld er unikt ved at kunne isolere både mod varme og kulde.
Når det er koldt, vil barnet opleve, at ulden føles varm, straks det tager den på. Ulden isolerer, så kroppen ikke afgiver unødvendig varme, og man undgår spændinger i musklerne. Og afslappede muskler giver bedre blodkredsløb og hjælper barnet med at holde varmen.
Er det varmt, lader ulden sveddampen fra kroppen passere, samtidig med at ulden isolerer mod varmen udefra.
3) Uld bliver ikke fugtigt
Modsat eksempelvis bomuld, der bliver klamt og koldt, når man bliver våd eller sveder, bliver uld ikke fugtigt.
Ulden ånder og transporterer effektivt fugten væk fra huden, uden at uldstoffet føles fugtigt. Det er optimalt, hvis barnet skiftevis er i bevægelse og står stille og vil dermed undgå at blive kold.
Uld kan optage op til 35 % af sin egen vægt i vand uden at det føles vådt. Fugten fra kroppen bliver absorberet i uldfibrenes kerne og den lanolinholdige overflade bliver ved med at føles tør, og selv vådt uld sørger for at holde på varmen.
4) Uld er naturligt lugt- og bakteriehæmmende (selvrensende)
De fleste af os er vant til at smide tøj til vask hver dag. Men det er unødvendigt, når det gælder uldtøj.
Uld er naturligt lugt- og bakteriehæmmende. Det renser så at sige sig selv – hvis du blot hænger det til luftning.
Det er lanolinen – et naturligt fedtstof – i ulden, som afviser snavs og hæmmer bakterievækst og dermed også reducerer lugten. En superpraktisk og nærmest overnaturlig egenskab, der ikke findes i syntetiske stoffer eller bomuld.
5) Uld er yderst holdbart og holder farven når du ikke slider det unødigt ved overdreven vask.
Copyright © All Rights Reserved